macrolophus - zwalczanie mączlika

W związku z tym, że sposób masowej hodowli ziemi nie sprawdza się, gdyż produkty spożywcze stają się coraz bardziej zatruwane różnorodnymi chemikaliami, do głosu rozpoczyna dochodzić ekologia i ochrona biologiczna. Jest obecnie coraz to więcej takich domostw, w których hoduje się uprawy z zagospodarowaniem jedynie naturalnych nawozów oraz kompostu, a też używając trzmiele naturalne zapylanie. Mamy prawo sami do tego przekonać się o tym każdego dnia, że ekologia staje się coraz ważniejsza i bez ustanku zyskuje na sile, o czym ma prawo świadczyć chociażby rosnąca liczba sklepów ekologicznych. W takich punktach odnajdziemy na półkach wyłącznie produkty, jakie będą oznaczone specjalnymi certyfikatami, potwierdzającymi ekologiczną hodowle upraw, z jakich powstały indywidualne artykuły spożywcze. Mimo to jak będziemy w stanie zanotować, żeby dany artykuł mógł zdobyć taki certyfikat, gospodarstwo, uprawy, z których będzie on wykonany, muszą być właściwie hodowane, wedle ścisłych norm, w czym wspomaga macrolophus - zwalczanie mączlika. Z tego również powodu, nie każdy, kto będzie pragnął uprawiać ekologicznie warzywa i owoce, będzie mógł nadać swoim zbiorom taki certyfikat. Acz jednak, jeśli będziemy szukać takich artykułów, warto zwracać uwagę na to, czy będą one mieć taki oczywiście znaczek kontroli jakości.
Next PostNowszy post Previous PostStarszy post Strona główna

0 komentarze

Prześlij komentarz