W związku z tym, że sposób masowej hodowli ziemi nie sprawdza się, gdyż produkty spożywcze stają się coraz bardziej zatruwane różnorodnymi chemikaliami, do głosu rozpoczyna dochodzić ekologia i ochrona biologiczna. Jest obecnie coraz to więcej takich domostw, w których hoduje się uprawy z zagospodarowaniem jedynie naturalnych nawozów oraz kompostu, a też używając trzmiele naturalne zapylanie. Mamy prawo sami do tego przekonać się o tym każdego dnia, że ekologia staje się coraz ważniejsza i bez ustanku zyskuje na sile, o czym ma prawo świadczyć chociażby rosnąca liczba sklepów ekologicznych. W takich punktach odnajdziemy na półkach wyłącznie produkty, jakie będą oznaczone specjalnymi certyfikatami, potwierdzającymi ekologiczną hodowle upraw, z jakich powstały indywidualne artykuły spożywcze. Mimo to jak będziemy w stanie zanotować, żeby dany artykuł mógł zdobyć taki certyfikat, gospodarstwo, uprawy, z których będzie on wykonany, muszą być właściwie hodowane, wedle ścisłych norm, w czym wspomaga
macrolophus - zwalczanie mączlika. Z tego również powodu, nie każdy, kto będzie pragnął uprawiać ekologicznie warzywa i owoce, będzie mógł nadać swoim zbiorom taki certyfikat. Acz jednak, jeśli będziemy szukać takich artykułów, warto zwracać uwagę na to, czy będą one mieć taki oczywiście znaczek kontroli jakości.
0 komentarze
Prześlij komentarz